HÅLL I OCH HÅLL UT. DET VI LÄRDE OSS UNDER PANDEMIN.

DET ÄR VÅR UPPGIFT SOM FÖRETAG UNDER VAD SOM HAR VARIT OCH KOMMER ATT BLI EN TURBULENT TID. 

År 2023 lät sannerligen inget företag eller medborgare passera obemärkt. Ett krig i vårt absoluta närområde har drabbat råvaruleverantörer. En politisk energi-och drivmedelspolitik lika svängig Lasse Stefanz en dansbandsfredag, gjorde att energi och drivmedelspriser sköt i höjden. En inflation som pressat upp räntor på nivåer våra barn aldrig upplevt. Resultatet. Prisökningar i varje led, varje produkt, oavsett bransch eller verksamhet.

SÅ HUR HÅLLER VI UT?

Hur ska vi som företag ha råd att fokusera på viktiga utvecklingspunkter ur ett, ekonomiskt, miljömedvetet och hållbart samhällsperspektiv? Inte bara överleva…

Jag är övertygad om att vi behöver varandra för att leva och verka när tiderna är tuffa. Vi behöver vara medvetna om vad prisjusteringar medför i alla led. Det är inte bara vi, eller ni, eller dom som ska överleva. Likt spindelnätet hänger vi alla ihop. Om inte direkt, så indirekt.

Som alla kloka föräldrar tjatar även jag på mina barn. ”Det är inte de stora inkomsterna, utan de små utgifterna som gör oss rika.” Även om det medför en direkt kostnad, så bör en smart investering generera en besparing på sikt. Att fokusera på små utgifter och kostnadsbesparingar är enligt de flesta en klok och kostnadsfri strategi. Här är några idéer och reflektioner för att hålla i och hålla ut:

SPARA UPP TILL 85%

Byt ut din ljusskylt eller belysning mot ny energieffektiv LED och spara upp till 85% av förbrukningen. En direkt investering men som direkt gynnar miljön och inom ett år betalat sig själv. Bra för både plånbok och miljö.

Tråkig interiör eller möbler. Köp inte nytt, foliera om och låt kreativiteten flöda. Du får en ny möbel till halva kostnaden och minskar miljöpåverkan genom att nyttja hela livslängden på din produkt. Varför inte skapa en tembuilding-aktivitet för en extra utväxling. Bra för både plånbok, miljö och samarbete.

Samla ihop fler beställningar och undvik onödiga startkostnader och frakter. Gynnar inte bara din plånbok och miljön utan alla led. 

Genom att fortsätta vara proaktiv och hålla fokus på hållbarhet, effektivitet och kostnadsbesparingar kommer ni sannolikt att navigera framgångsrikt genom de utmaningar som vi står inför.

Ha nu ett fantastiskt 2024

Therese Kälvö

Therese Kälvö
VD SVENSKA SKYLTBOLAGET AB

2023 förvärvade vi Reklam & Display i Mönsterås där vi nu har en egen fräsh produktion vilket gör att vi kan få bättre kontroll på våra leveranser. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


KÄRA KUNDER!

Vi håller för närvarande vår hemsida stängd pga ombyggnad och underhåll.
För frågor kontakta oss på order.ssb@skyltstallet.se
Välkommen åter!

This will close in 0 seconds