Ljusskyltar och skyltar med belysning

Det finns flera olika typer av ljusskyltar på marknaden, var och en med sina egna unika egenskaper när det gäller belysning, energieffektivitet och design. Här är några vanliga typer av ljusskyltar och deras egenskaper:

  1. LED-ljusskyltar: LED-ljusskyltar använder Light Emitting Diodes (LED) som ljuskälla. LED-lampor är kända för sin energieffektivitet, långa livslängd och ljusstyrka. LED-ljusskyltar är populära på grund av deras klara och skarpa belysning, samt deras förmåga att skapa olika färger och effekter. De är vanligtvis energisnåla och har en längre livslängd jämfört med traditionella ljuskällor som neon eller lysrör.
  2. Neonljusskyltar: Neonljusskyltar använder glasrör fyllda med neon- eller argongas för att skapa ljus. Neonljusskyltar har en karakteristisk ljusstyrka och färgmättning som gör dem populära för olika typer av skyltning. Dock är neonljusskyltar mindre energieffektiva än LED-ljusskyltar och har en kortare livslängd.
  3. Lysrörsljusskyltar: Lysrörsljusskyltar använder lysrör som ljuskälla. De är vanligtvis enklare och billigare att producera än LED-ljusskyltar, men de är inte lika energieffektiva eller långlivade. Lysrörsljusskyltar kan vara bra för vissa användningsområden, men de är inte lika populära som LED-alternativ.

LED-belysning

Om du byter ut din gamla ljusskylt mot en LED-belyst skylt kan du förvänta dig betydande energibesparingar. LED-lampor är kända för sin energieffektivitet och kan minska elförbrukningen avsevärt jämfört med traditionella ljuskällor som neon eller lysrör. Genom att byta till en LED-belyst skylt kan du minska din elförbrukning med upp till 50-70%, beroende på storleken på skylten och hur länge den är tänd varje dag.

Att investera i en LED-belyst skylt inte bara kan hjälpa dig att spara pengar på din elförbrukning på lång sikt, utan det kan också ge dig en mer energieffektiv och miljövänlig belysningslösning för din skyltning.

Synlighet

När du behöver en skylt som syns även i mörker eller ska sticka ut från mängden har du många möjligheter. Lys upp skylten eller hela fasaden med spotlights eller ljusramper. Vi tillverkar också kompletta ljuslådor i flera standardformat som du kan beställa direkt i vår webbshop. Med en akrylfront och bakomliggande belysning skiner hela skylten upp. Snyggt och effektivt när du behöver synas lite extra! Reflexmaterial är också ett alternativ för att lysa upp skyltar vid vägen – något som fungerar utmärkt även med printade bilder. Se våra exempel i bildgalleriet nedan.

Rådgivning & Konsultation

Vi hjälper er med skyltstorlek, materialval och vilka typer av skyltar som passar ert behov.

Layout / Original

Vår ateljé hjälper till att ta fram design och skapar tryckfärdiga original.

Produktion

Vi tillverkar din skylt i det material som passar ert behov bäst.

Montering

Vi hjälper er med att montera era skyltar.

Hör av dig så berättar vi mer

Är det något annat du vill ha hjälp med? Kontakta oss för mer information eller offert. Maila eller ring oss på 010-204 12 90 .